ROZHOVOR

Beat Collision Crew - mladá krev z Jižní Moravy

14.12.2013 se po menší odmlce vrátí do hodonínského klubu Nautilus akce s názvem Beat Collision a protože parta mladých DJů pod stejným názvem začíná získávat čímdál více pozornosti, tak kromě prosincové akce s headlinery Computerartist, Soldik a Dubtrax si v krátkém rozhovoru představíme i je.

    

-Ahoj. Kdo a odkud jsou Beat Collision a proč vznikla BC Crew?

Zdarec. Jsme parta pěti kámošů: Dubler, Tundra, Yomik, Up Synth, Shmin, které spojuje především láska ke kvalitní elektronické hudbě. Až na břeclaváka Shmina, pocházíme všichni z Dubňan, což je malé město na jihovýchodě Moravy. Po prvním společně uspořádaném mejdanu v roce 2010 jsme dostali chuť i my roztáčet desky a tak jsme rozbili prasátka a pořídili první gramofony s DVS systémem a začali jsme se na dlouhé večery zavírat ve zkušebně. Z tohoto období jsme si všichni odnesli počáteční stádium cirhózy jater! Spousta věcí šla stranou a místo obědů jsme si začali kupovat první desky. Na konci roku 2012 se k nám přidal Thunder, který také naplno propadl drumandbassu a konvertoval z rovných beatů k těm zlomeným.


-Kromě hraní pořádáte akce... Co všechno už jste stačili jako DJové a Crew stihnout a co plánujete do budoucna?

Stihli jsme toho mnoho a přitom vlastně ještě vůbec nic! Mimo mejdanů ve vlastní režii se pravidelně objevujeme i různě po Moravě. V poslední době jsme spolupracovali hlavně s Gej DJs, jejichž specifické akce (tekk, hard dnb, noize..) stojí vždycky za to. Momentálně se vracíme k realizaci vlastních projektů, takže se můžete těšit na pravidelné drumandbassové párty pod naším vedením, nebo třeba také na alternativní večery, kde dáme prostor i jiným stylům. Chystáme také něco na teplé letní večery, ale o tom zase až někdy příště!  


-Jste všichni poměrně mladí, takže by se dalo říct, že na takového koníčka máte dost času. Jak je to ale doopravdy?

To je různé. Na to co tě opravdu baví si samozřejmě čas vždycky najdeš, ale povinností s věkem přibývá. Jelikož někteří z nás už zapustili kořeny, ne vždy se dokážeme sejít všichni. Každopádně občas spolu trávíme víc času, než je zdrávo!


-Co děláte v civilním životě? Studujete, nebo jste už všichni pracovně činní?

Už jen jeden z nás si užívá sladkého studentského života. Zbytek z nás musí občas ráno vstávat! ;)


-Čím si vyděláváte na desky?

Jednou za čas vrátíme lahváče ze zkušebny, což je mimochodem nejlepší investice! (o těch lahváčích fakt nekecají - pozn. redaktora)


-Vinyl vs CD vs zbytek... Je fajn, že i v takové mladé generaci se najdou ještě DJové, kteří vinyly sbírají a dokonce je i hrají! Ale ne všichni to máte jak píšu, tak prozraďte z čeho hrajete, proč a jak často.

V BC Crew máme pestrou paletu vyznavačů a vyzývačů různých technologií. Od zarytých vinylystů, přes multi-instrumentalisty, až po ty, kterým stačí bágl s CDčkama, nebo fleška.

-Shmin si ničí záda a hraje výhradně z desek.

-Up Synth tahá desky v igelitce (milý Ježíšku, tímto Tě prosíme, abys mu nadělil pořádný bag na desky, díky!) a na novinky používá DVS. Miluje strukturu a vůni vinylu a taky pocit, že má track fyzicky v ruce.

-Yomik topí část svých příjmů u místního dealera (desek), ale je vždy ochoten zahrát ze všeho, co je zrovna po ruce.

-Dubler nejraději točí vinyly všude tam, kde zrovna nejsou playery, ale více preferuje CDs, dvě flešky v kapse a dvě flašky v bagu.

-Na opačném konci pole stojí Tundra, který používá výhradně playery, u ostatních stylů pak kontroler v kombinaci s Abletonem.


-Hodonínsko je kulturně marný kraj a o Dubňanech nemluvě. Teď díky Beat Collision a Gejům se zdá, že by se mohly ledy pohnout, jak to vidíte vy?

Máš pravdu, na Hodonínsku je to s kulturním vyžitím hodně žalostné. Naštěstí tady je několik srdcařů, kteří alespoň občas rozvíří místní stojaté vody (Xbeats, Sound44, Gej DJs). Přes léto zde proběhlo několik vynikajících akcí, vypíchnout musíme především DJs 4 Charity, které bylo pro mnohé mejdanem léta a výtěžek z akce navíc putoval na dobrou věc. Dále to byl skvělý Morák v produkci Gej DJs, který navštívilo něco přes tisíc lidí. Příští léto se chystáme v rámci Moráku zapíchnout do drumandbassové mapy řádný špendlík! ;)

Nesmíme zapomenout také na kluky z Klobouk u Brna, kteří mají v rukou neskutečný poklad v podobě prostor starého mlýna, tam se pokaždé se rádi vracíme! Tam se opět sejdeme 13.12. – tedy den před Beat Collision vol.6 na Nautilu v Hodoníně.

Taky musíme poděkovat za podporu našemu místnímu hudebnímu guru Soldikovi, který nás ve všem neskonale podporuje. Díky Ti Romane, bez Tebe by byla spousta věcí asi jinak! ;)


-Kam jezdíte za hudbou, nebo za kulturou, když v okolí nic není?

To víš, když v okolí nic není, tak nejezdíme. A když už jedeme, tak se toho nebojíme!


-Jaké máte oblíbené producenty a labely?

-Up Synth preferuje pořádný neurofunk a techstep: Gridlok, Prolix, Mindscape, BSE, SOM a C4C.

-Mezi Yomikovy favority patří: Jade, Borderline, Dose, Agresor Bunx a Prolix.

-Shminovi oblíbenci jsou: Jade, Break, Axiom, Dose a Audio.

-Dubler & Tundra mají v oblibě zejména věci z labelů Shogun Audio, Critical Music, Metalheadz, Neosignal, Dispatch, Vision, Exit, Blackout, RAM, Virus a mnoho dalších.


-Kde vás můžeme tento rok ještě slyšet?

22.11. | DNB Night | Zkušebna, Znojmo – Dubler & Tundra
30.11. | Xmas Clubbing | U Orla, Šardice – Dubler
02.12. | DNB Monday | Fléda, Brno - Dubler & Tundra
06.12. | Underground Stage | Club 596, Kyjov – BC Crew
09.12. | DNB Monday | Fléda, Brno – Yomik
13.12 | Porn Selection Marathon II | Vendetta, Klobouky u Brna - Dubler & Tundra
14.12. | Beat Collision with Computerartist | Nautilus, Hodonín – BC Crew


-Díky za pokec a těším se na 14. prosince, kde se všichni potkáme na Nautilu, na Beat Collision s Computerartistem a Dubtraxem. Hodně zdaru!

Děkujeme za rozhovor! Čtrnáctého to pořádně rozjedeme!

Facebook Event: http://www.facebook.com/events/575365935832523/

PÁTEK 19.04.2024
Dnes nemáme v partylistu žádnou akci :(