FRESH MUSIC

Evol Intent jsou hlavními headlinery Bassinfection

11. dubna se v továrních halách brněnské Zbrojovky uskuteční další, v pořadí již 13. ročník BASSINFECTION. Na své si přesně po roce opět přijdou nejen ortodoxní zastánci hardcore a neurofunk drum and bassu, ale také jungle music, hip hopu, experimental dubstepu, world music či electroswingu. Exkluzivně Vám přinášíme profil jednoho z headlinerů této legendární akce!

Facebbok event: www.facebook.com/events/1416519321920089/?ref=22


EVOL INTENT (Evol Intent rec. / USA)

Americká formace Evol Intent se dala dohromady někdy kolem roku 2003 a schovává se za ní atlantské trio Knick, Gigantor a The Enemy. Všichni tři se znali dost dobře ještě před tím, než spojili své síly a samozřejmě měli za sebou i první desky, první releasy na hlavně amerických drumandbass labelech.



První experimenty pod hlavičkou Evol Intent se doslova přes noc staly tím, co v dalších letech ovlivňovalo dění na scéně. O jejich tvorbu projevilo zájem velké množství amerických labelů, ale hlavně jeden evropský, který nastartoval kariéru amerických ďáblů. Byl to label Barcode, čerstvě narozený sublabel legendární značky Renegade Hardware a který byl založen právě pro temnou stránku drumandbassu. Jedna z jejich prvních pecek byl remix tracku "Corrupt Cops" amerického producenta Pish Posh. Nová ikona drumandbassu byla na světě.
Evol Intent byli opravdu vynikající remixéři. Kromě jejich typických amen breaků a hardcorového kopáku, dovedli totiž zachovat myšlenku originálu a nechali mluvit jeho původ, vždyť i proto si je pro jejich rekonstrukční schopnosti vybrali k remixům Technical Itch - "The Legend", nebo Future Cut - "Ghetto Style". Nejvíce vyhledávaným se stalo jejich EP s názvem "Police State", kde kromě gangsta stepu ukázali i svou techstepovou tvář. Další tracky, kolaborace a remixy vydali i na labelech Outbreak, Tech Itch, Human Imprint, Lifted, Non Vogue a zatím poslední track "The Liquid" spolu s Noisií (na labelu Vision), na podzim loňského roku.

 

Evol Intent neznamená jen producentské trio, ale také label. Trhák Bena Sage "Sleepless" na prvním releaseu dokonce autor sám zremixoval. Evolové se na scénu nemohli uvést lépe. Výhodou Evol Intent bylo, že dovedli i po letech experimentovat, nebáli se vnést do drumandbassu nové prvky a rozmanitost. Po pěti letech dřiny, v roce 2008, vydali album "Era Of Diversion" a stejně jako label Lifted, stáli u zrodu masivního nástupu studiového engineeringu a následně pomalé transformace ke svým vlastním non-drumandbass projektům. 

Knick například stojí za pseudonymem Bro Safari, The Enemy za electrofunkovým Treasure Fingers a Gigantor za známým electro id Computer Club. I když není v současnosti produkce Evol Intent pouze drumandbassová, pořád se mu věnují jak jednotlivě, tak společně. Taktéž už několikrát dokázali, že si jejich mashup mixy plné různého tempa a stylů umí samy najít neskutečné množství fanoušků. 

Na BASSINFECTION na vás bude čekat zástupce Evol Intent, medvěd Gigantor!

 

PÁTEK 19.04.2024
Dnes nemáme v partylistu žádnou akci :(