ROZHOVOR

V hudbě se nerad nějak omezuji, říká slovenský producent iM3

Slovenský producent iM3 před nedávnem vydal první část svého debutového alba Silence Before The Storm, na kterém ve spolupráci například s českým talentem Owerem v plné síle předvedl svůj čerstvý deepový zvuk. Už tuto sobotu přijede reprezentovat sebe a svoji muziku do brněnského klubu Perpetuum na tradiční sobotní akci Soul Ex Machina Takeover. Ve společnosti dalšího zajímavého producentského projektu, českých Dreamworkers a místní Soul Ex Machina crew ukáží , že i na jihu Moravy je místo pro experimentálnější polohy Drum&Bassu. Ještě předtím si však udělal čas na to, aby odpověděl na několik otázek pro Drumup.

Mohl by jsi se čtenářům představit a popsat svoje hudební projekty?

Zdravím všechny! Jmenuji se Pavol a hudbě se věnuji už více než deset let. Prošel jsem si snad všemi možnými žánry ale nakonec jsem zakotvil u Drum&Bassu, který se stal mojí srdcovkou. O mojí hudbě se moc vyjadřovat nechci, protože každý považuje za silný release něco jiného. Já se to snažím brát spíš z uměleckého hlediska a soustředit se na kvalitu hudby a její potenciál jako celku. Ale ne, že bych považoval za nejlepšího sebe, to určitě ne :)

Před nedávnem jsi založil svůj vlastní label New Progress Ltd. Co tě přivedlo k tomu, že jsi se pustil do takového projektu?

Vedla mě k tomu především snaha o seberealizaci. Měl jsem potřebu všechnu tu hudbu nahromaděnou v sobě někde vypustit, a proto jsem se rozhodl založit vlastní značku. Taky jsem za poslední dobu zažil docela dost oblbování ze strany různých labelů, takže to pro mě byla výzva ukázat, jak se to má správně dělat.

Živíš se ještě i něčím jiným nebo studuješ?

Kradu, jako každý správný poctivý občan, ne? :)

Jak si vlastně vydal svůj první release? Měl jsi tehdy štěstí na label?

Moji první muziku jsem vydal, když mi bylo osmnáct na slovenském labelu Breakbone.sk. Byla to slovenská výběrovka. Obvykle se moc nesnažím posílat dema, takže když něco vydám, je to skoro vždy na požádání nějakého labelu.

Pokud by jsi měl vybrat jeden svůj výtvor, na který jsi obzvláště pyšný, který by to byl?

Byla by to druhá část mého alba Silence Before The Storm, která vyjde na konci dubna. Tam budou moje nejlepší pecky!

Ovlivnil někdo ze světové scény výrazně tvůj zvuk?

Hodně se mi líbí zvuk Spectrasoul ale já jsem byl vždy ve všem spíše svůj, takže o nějakém výrazném ovlivnění se asi nedá mluvit.

Chystáš na svém New Progress Ltd nějaký zajímavé projekty do budoucna?

S mým týmem máme v plánu velké věci ale na ty si bude potřeba tak ještě minimálně rok počkat. Uvidíme, jak se nám zadaří ale naplánovány máme releasy například od ruského autora Dark Soul, což bude první temnější EP a labelu. Taky ještě připravujeme jeden liquid-funkový release ze Sonata Recordings.

Máš nějakou svoji aktuální Top 5?

Nemám oblíbených tracků. Vždy hraji to, na co mám zrovna chuť. Nerad se omezuji.

flyer

SOBOTA 27.07.2024
Dnes nemáme v partylistu žádnou akci :(